Crematie van uw huisdier

Nadat uw huisdier is overleden, is het tijd om de crematie te plannen. Wij beschikken over verschillende manieren van cremeren. Wij adviseren u graag, zodat u kunt beslissen welke manier het beste bij u en uw huisdier past. Wij streven ernaar het crematieproces liefdevol, zo persoonlijk mogelijk en naar uw eigen wensen te laten verlopen.

Privé en persoonlijk afscheid nemen

Wij zullen u met raad en daad en liefdevolle steun bijstaan. Uw persoonlijke wensen voor wat betreft de crematie worden besproken en naar wens worden uitgevoerd.

Nadat wij met u uw wensen hebben besproken, wordt uw huisdier kosteloos opgebaard in onze sfeervolle kamer. Hier kan in alle rust afscheid worden genomen.

Hierna wordt uw huisdier overgebracht naar het crematorium in Twello.

Welke mogelijkheden zijn er?

Collectief cremeren

Bij een collectieve crematie wordt uw huisdier met meerdere huisdieren tegelijk gecremeerd. Zij worden hierbij niet gescheiden. Doordat er geen scheiding is tussen de huisdieren, is het niet mogelijk de as naderhand mee naar huis te nemen. De as wordt na afloop, door één van ons, in een natuurlijke omgeving verstrooid.

Bij iedere crematie kan uw geliefde huisdier kosteloos bij ons worden opgebaard.

Gezamenlijk cremeren

Bij een gezamenlijke crematie wordt uw huisdier met één ander huisdier tegelijk gecremeerd, maar wel volledig separaat gehouden van andere huisdieren. Hierdoor is het mogelijk de as naderhand mee naar huis te nemen. U ontvangt de as van uw eigen huisdier.

Bij iedere crematie kan uw geliefde huisdier kosteloos bij ons worden opgebaard.

Persoonlijk cremeren

Bij een persoonlijke crematie wordt uw huisdier alleen gecremeerd, zonder andere huisdieren. Hierdoor is het mogelijk om de as van uw eigen huisdier mee naar huis te nemen.

​Bij iedere crematie kan uw geliefde huisdier kosteloos bij ons worden opgebaard.

Persoonlijk plus cremeren

Bij een persoonlijk plus crematie mag u, als eigenaar, een kijkje nemen achter de schermen en u kunt eventueel mee naar de oven, als uw huisdier in de oven wordt gelegd. Uiteraard wordt elke stap goed met u overlegd. Vooraf worden de wensen uitgebreid met u besproken en wordt het crematieproces met u doorgenomen.

Bij iedere crematie kan uw geliefde huisdier kosteloos bij ons worden opgebaard.

Persoonlijk plus cremeren kan alleen op afspraak.